Kik a valódi versenytársaid?

Ecommerce Expo élő felvétel

15. adásunk

Kik a valódi versenytársaid?

Ecommerce Expo élő felvétel - 15. adás

A Vedd fel a versenyt podcast két házigazdája, Kolbert István és Madar Norbert a műsor történetében először kiléptek a stúdiós keretek közül és a február 23-án megrendezett Ecommerce Expo-n beszélgettek a versenytárs elemzésről, fókuszba helyezve azt, hogy miért, milyen rendszerességgel, hogyan, és mely konkurenseinket érdemes figyelni e-kereskedőként.

Az adás tartalma:

– Miért fontos figyelnünk a versenytársainkat?
– Mit ront el a legtöbb e-kereskedő?
– Miért kardinális kérdés a holisztikus szemlélet a versenytárs elemzésben?
– Kik a webáruházaink versenytársai valójában?
– Hasznos tippek, javaslatok, praktikák a versenytárs figyeléshez

Egy olyan piaci helyzetben, ahol már nem magától értetődő az, hogy növekedés van, muszáj versenyezni, és valamivel kitűnni a versenytársaink közül. Nem véletlen, hogy már a legsikeresebb kereskedők is elkezdték keresni azokat a kitörési pontokat, ahol jobbá és hatékonyabbá tudnak válni. Ehhez pedig nélkülözhetetlen, hogy alaposan ismerjük a konkurenciát.

Ráadásul sokszor nem is azok a piaci szereplők az igazi versenytársaink és konkurenseink, akikről azt elsőre blikkre gondolnánk. Éppen ezért nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy kiket, milyen rendszerességgel és milyen szempontok alapján érdemes figyelnünk.

Ez ugyanis rengeteget segíthet abban, hogy kitűnjük a gombaszámra szaporodó kereskedések rengetegéből, zöld utat adva ezzel annak, hogy a legtöbb potenciális vásárló hozzánk térjen be.

De, hogy konkrétan milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, kiket és milyen gyakran érdemes vizsgálni, milyen jól bevált, gyakorlati példák léteznek a versenytárs elemzésre vonatkozóan, kiderül a Vedd fel a versenyt legújabb adásából.

Hallgasd adásainkat a kedvenc podcast platformodon is!

A szakértő házigazdák

"Azt szeretnénk, ha a magyar webáruházak felvennék a versenyt a nemzetközi e-kereskedelmi óriásokkal."

Nem szeretnél lemaradni a következő adásokról?

Elküldjük emailben az új adásainkat kéthetente.

Garantáltan nem küldünk spamet és nem adjuk ki az email címed.

Adatvédelmi tájékoztató

Scroll to Top